Η ανάκριση για τη “ρωσική παρέμβαση” πλησιάζει στη… Δυτική Πτέρυγα (του Λευκού Οίκου)

Της Αθηνάς Κοροβέση

Mπορεί οι τυφώνες Χάρβεϊ και Ίρμα να αδρανοποίησαν τη μνήμη της αμερικανικής κοινής γνώμης αναφορικά με τα σκάνδαλα της Προεδρίας Τραμπ, ωστόσο το καίριο για την ίδια την Προεδρία, ζήτημα των επαφών με τη Ρωσία, επανέρχεται στο προσκήνιο. Ίσως και δριμύτερο αυτή τη φορά.

Όπως έχει γνωστοποιηθεί, η ομάδα του πρώην διευθυντή του FBI (μέχρι το 2013) Robert Mueller, ο οποίος από τον περασμένο Μάιο διορίστηκε Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, αναμένεται να εξετάσει αρκετά στελέχη του Λευκού Οίκου μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες.

Στο πλαίσιο της έρευνας για κάθε πιθανή διασύνδεση της προεκλογικής εκστρατείας Τραμπ με τη Ρωσία, δεν έχει ακόμη υποβληθεί αίτημα για εξέταση του ίδιου του Ντόναλντ Τραμπ. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στα ονόματα των ατόμων από το στενό επιτελείο του, που θα περάσουν από… “συνέντευξη”. Με ανθρώπους που σχετίζονται με την έρευνα να κάνουν λόγο για όχι και τόσο αναμενόμενα ονόματα από τη Δυτική Πτέρυγα.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, τα ονόματα που “φιγουράρουν” στη λίστα, είναι εκείνα του πρώην Προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Ρινς Πρίμπους, ο οποίος καθαιρέθηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ στα τέλη Ιουλίου, του πρώην Εκπροσώπου Τύπου Σον Σπάισερ, της σημερινής Διευθύντριας Επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, της 28χρονης Χόουπ Χικς, και του Συμβούλου του Λευκού Οίκου Don McGahn.

Η ομάδα του Μueller ζήτησε να εξετάσει επίσης έγγραφα του Λευκού Οίκου που σχετίζονται με μία πληθώρα σημαντικών ζητημάτων. Όπως την απόλυση του πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, τις επαφές που είχε ο επίσης πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Μάικλ Φλιν πριν παραιτηθεί μετά τις αποκαλύψεις της Washington Post για τις επαφές του με τη ρωσική πλευρά, αλλά και όλες τις συναντήσεις κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας Τραμπ, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με τον πρώην Πρέσβη της Ρωσίας στις Ηνωμένες Πολιτείες Sergey Kislyak, όσο και με τον Ρώσο Υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Πρώτη δημοσίευση: ysterografa.gr

09/09/2017

Author: Athina Korovesi