Ο Κρις Κρίστι ετοιμάζεται για… καριέρα στην τηλεόραση

Της Αθηνάς Κοροβέση

 

Ο Ρεπουμπλικανός Κυβερνήτης της Πολιτείας του Νιου Τζέρσεϊ, Κρις Κρίστι έχει κατά καιρούς δεχτεί αρνητικές κριτικές για τις πολιτικές του επιλογές. Με πιο πρόσφατη, την απόφασή του στις αρχές Ιουλίου, να “κλείσει” παραλία της Πολιτείας του, πολύ κοντά σε θερινή του κατοικία, επικαλούμενος δημοσιονομικούς λόγους. Στην οποία αργότερα απαθανατίστηκε μαζί με την οικογένειά του να απολαμβάνουν μόνοι την ηρεμία της στιγμής.

Ο Κρίστι βρίσκεται στο τιμόνι της Πολιτείας του Νιου Τζέρσει από το 2010. Η δεύτερη και τελευταία θητεία του λήγει στις 16 Ιανουαρίου του 2018. Η υστεροφημία όμως, που θα τον ακολουθήσει μετά το κλείσιμο της καριέρας του, δεν φαίνεται ότι θα είναι και η καλύτερη. Για πληθυντικούς λόγους. Δύο από αυτούς ωστόσο είναι καταλυτικοί.

Πρωτίστως γιατί το όνομά του έχει συνδεθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ, καθώς τους συνδέει στενή φιλία, που λίγο έλειψε να τοποθετήσει τον Κρίστι σε σημαντική θέση στο επιτελείο του. Σημειωτέον δε, ότι ο Κρίστι είχε εκκινήσει μία προεκλογική κούρσα για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, πριν αποσυρθεί και εν τέλει υποστηρίξει τον σημερινό ένοικο του Λευκού Οίκου.

Δεύτερον όμως, και ως τελευταία εξέλιξη, λόγω της προθυμίας του Κρις Κρίστι να… πλουτίσει. Με το να εισέλθει αυτή τη φορά, στον μαγικό κόσμο της τηλεόρασης και των κορυφαίων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στην Αμερική. Επιχειρώντας θα έλεγε κανείς, μία μεγάλη στροφή στην καριέρα του. Καθώς οι σπουδές του είναι στον τομέα των πολιτικών επιστημών, ενώ στη συνέχεια έγινε δικηγόρος και άνθρωπος των λόμπυ.

Όπως μεταδίδει το CNN, o Κρίστι βρίσκεται σε συνομιλίες με το εν λόγω δίκτυο, καθώς και με το αντίπαλό του, MSNBC. Αντίθετα, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, παρόμοιες συζητήσεις δεν έχουν πραγματοποιηθεί, όπως θα περίμενε κανείς με το Fox News, τη ναυαρχίδα των Ρεπουμπλικανών στα συστημικά ΜΜΕ.

 

Πρώτη δημοσίευση: ysterografa.gr

09/09/2017

Author: Athina Korovesi