H Χόουπ Χικς πέρασε επιτυχώς τις… εξετάσεις του Τραμπ

Της Αθηνάς Κοροβέση

 

Η χαμηλών τόνων, 28χρονη Χόουπ Χικς, έστρεψε όλα τα φώτα της δημοσιότητας της αμερικανικής πολιτικής σκηνής πάνω της τον περασμένο μήνα, όταν γνωστοποιήθηκε ότι αντικαθιστά τον Άντονι Σκαραμούτσι. Τον αμφιλεγόμενο διευθυντή επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, τον οποίο οδήγησε σε παραίτηση ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά από μόλις έντεκα ημέρες ανάληψης της συγκεκριμένης θέσης.

Η Χόουπ Χικς διατελούσε έκτοτε χρέη προσωρινής διευθύντριας επικοινωνίας του Λευκού Οίκου. Σήμερα όμως έγινε γνωστό, ότι η Χικς αναβαθμίζεται σε…  μόνιμη υπάλληλο στο πόστο αυτό. “Περνώντας” επομένως επιτυχώς το “τεστ” στο οποίο υπεβλήθη όλο αυτό το διάστημα από τον Αμερικανό Πρόεδρο.

Στην περίπτωσή της ωστόσο, η εξέλιξη της πορείας της ήταν αναμενόμενη. Καθώς, η 28χρονη αποτελεί ένα από τα πιο αγαπητά πρόσωπα του Ντόναλντ Τραμπ. Κάτι αντίστοιχο δηλαδή μίας προστατευόμενής του.

Στην πραγματικότητα, η Χικς έχει κερδίσει από ότι φαίνεται με το σπαθί της τη συγκεκριμένη θέση. Καθώς πρόκειται για μία φιλήσυχη, ευγενική και εργατική υπάλληλο, η γνώμη της οποίας μετράει πάντα για τον Αμερικανό Πρόεδρο. Εκτός αυτού, αποτελεί μία ήρεμη δύναμη στο πλευρό του Ντόναλντ Τραμπ, με τον οποίο πορεύεται επαγγελματικά ήδη από την προεκλογική περίοδο. Με τους σχολιαστές, να κάνουν δικαίως λόγο για ένα από τα πλέον μακροβιότερα στελέχη του Λευκού Οίκου, αλλά και για μία εκ των “ακλόνητων” βοηθών του Τραμπ.

Επιπροσθέτως, την Χόουπ Χικς τη συνδέει μακρά φιλία με την Ιβάνκα Τραμπ και τον σύζυγό της. Καθώς, ήδη από το 2012 συνεργαζόταν με τις επιχειρήσεις της Πρώτης Κόρης, πριν εισχωρήσει δύο χρόνια αργότερα στον Πύργο Τραμπ. Ώστε να αρχίσει να συνεργάζεται και «εκ των έσω» μαζί της.

Ένα γεγονός, που σε πολύ μεγάλο βαθμό εξηγεί την ανέλιξή της δίπλα στον πατέρα της Ιβάνκα, και το οποίο θα προμήνυε την έναρξη μίας λαμπρής καριέρας εντός πλέον του Λευκού Οίκου, στην τρυφερή μόλις αυτή ηλικία.

 

Πρώτη δημοσίευση: ysterografa.gr

12/09/2017

Author: Athina Korovesi