Η εμμονή του Τραμπ με το CNN… που φτάνει στα όρια της ψύχωσης

Της Αθηνάς Κοροβέση

Και το παραλήρημα συνεχίζεται. Ούτε καν υποχωρεί στο ελάχιστο. Απεναντίας αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο… που αγγίζει πλέον τα όρια της ψύχωσης.

Ο λόγος για τον Ντόναλντ Τραμπ και τα επονομαζόμενα fake news. Τα χιλιοειπωμένα ορθότερα fake news, που ζουν στιγμές «τιμής» και «δόξας». Ο Αμερικανός Πρόεδρος δε σκέφτεται για τον παραμικρό λόγο να βάλει τον οποιονδήποτε φραγμό στο ψυχωτικό αυτό παραλήρημα. Πλέκοντας σχεδόν καθημερινά το εγκώμιο των «ψεύτικων ειδήσεων».

Όταν όμως αυτό το «εγκώμιο» ξεκινήσει, η λήξη του δεν προδιαγράφεται σύντομη. Από τη στιγμή επομένως που ο Τραμπ θα αρχίσει να αναφέρει έστω και μία φράση στον… προσωπικά διαχειριζόμενο λογαριασμό του στο Twitter, από εκεί και πέρα κυριαρχεί το χάος. Με τα tweets του να γίνονται «ανάρπαστα» κυριολεκτικά στο δευτερόλεπτο. Με χιλιάδες κοινοποιήσεων και σχολίων από τα πρώτα κιόλας λεπτά της εκάστοτε ανάρτησης.

Το πολύ ενδιαφέρον όμως κομμάτι της όλης ιστορίας, εκτός από το εντελώς διασκεδαστικό σκέλος της, είναι ότι ο Ντόναλντ Τραμπ κάνει και έναν διαχωρισμό αυτών των fake news. Με μία κλιμάκωση… συναισθημάτων.

Αν και κατά γενική ομολογία, όλα τα μέσα ενημέρωσης τα κατατάσσει στην ίδια (επαίσχυντη) κατηγορία, σε εκείνη των ψεύτικων ειδήσεων, ωστόσο κάποια από τα media του έχουν «κλέψει την καρδιά». Και δεν πράττει κάτι άλλο, από το να ασχολείται διαρκώς μαζί τους.

Έτσι, εκτός από εχθρούς, έχει και φίλους. Οι «φίλοι» του όμως αριθμούν… την μονάδα. Και το δίκτυο που ανήκει σε αυτήν την κατηγορία, δεν είναι άλλο από το Fox News. Τη «φωνή» του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος όπως είθισται. To τηλεοπτικό μέσο στο οποίο εμφανίζεται σχεδόν αποκλειστικά. Τόσο ο ίδιος όσο και η κόρη του Ιβάνκα. Και με αγαπημένη του εκπομπή εκείνη που ονομάζεται εντελώς συμπτωματικά “Fox and Friends”.

Έχει όμως και έναν ορκισμένο εχθρό, ή τουλάχιστον έτσι νομίζει. Το CNN. Αναπαράγοντας μέσω του λογαριασμού του λογοπαίγνια όπως το ακόλουθο. Που εμφανίζει παραλλαγμένο το όνομα του δικτύου, υπό τον μανδύα της λέξης fake.

Στο στόχαστρό του επίσης, τα «αποτυχημένα» κατά τον ίδιο The New York Τimes και Washington Post. Αλλά και το ΝΒCCBS και ΑBC. Kαι παρόλο που στην επίσημη ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου είχε χρησιμοποιήσει σχόλιά τους προς υπεράσπιση του προϋπολογισμού του, τώρα τα έχει στήσει στον «τοίχο»… του Τwitter.

Και ιδού η απόδειξη παρακάτω. Μία συνηθισμένη ημέρα σαν τη σημερινή…

Γιατί όπως και ο ίδιος είχε δηλώσει από το αγαπημένο του Fox News, λίγες μέρες πριν αναλάβει την εξουσία: «Το Twitter είναι η άμυνά μου απέναντι στα διεφθαρμένα ΜΜΕ».

 

Πρώτη δημοσίευση: ysterografa.gr

27/06/2017

Author: Athina Korovesi